2023-Pivot-Kapi-Modelleri-2023-Pivot-Doors-Pivot-Door-Models-Pivotdoor-Pivotkapi

2023 Pivot Kapı Modelleri Fiyatları

2023 Pivot Kapı Modelleri

Pivot kapı modelleri son dönemin en trend villa kapılarındandır. Kullanılan özel menteşe sistemi sayesinde büyük boyutlu villa kapısı üretiminde sıklıkla tercih edilen pivot villa kapıları 2023 yılında hızla yükselen bir talep görmeye devam etmektedir. Pivot kapı modelleri 2023 yılında yine kompozit veya sıkça tercih edilen kompakt lamine panel giydirmeleri ile birlikte kullanılacaktır. Cam giydirme ile üretilen pivot kapılar da 2023 senesinde ön plana çıkmaya aday ürünlerdendir.

Camli-Pivot-Kapi-Modelleri-Pivot-Kapi-Fiyatlari-2023-Pivot-Door-Pivotdoor
Camli-pivot-kapi-modelleri-pivot-kapi-fiyatlari-2023-pivot-door-pivotdoor

2023 Pivot Doors Fiyatları

Pivot kapı fiyatları 2023 yılı içinde döviz kurlarına bağlı olarak değişkenlik gösterecektir. Pivot kapılarda kullanılan menteşe sistemi Hollanda’dan ihraç edilen FritsJurgens  marka ürünlerdir. Bu pivot menteşe sistemleri euro üzerinden ülkeye giriş yaptığı için bütün bir yıl şu fiyat aralığında ürünler satılacak demek maalesef imkansızdır.

2023 Camlı Pivot Kapı Modelleri

Pivot door seçiminde ilk sıralarda dış yüzeyi temperli cam olan pivot kapılar tercih edilmektedir. Cam kaplama pivot kapı modelleri oldukça modern görünmelerinin yanı sıra, sağlamlıkları ile ön plana çıkmaktadır. Cam kaplama pivot kapılar led aydınlatma ile birlikte kullanıldığında ortaya çıkan ürün tam anlamıyla bir görsel şölen sunmaktadır.

2023 Kompozit Pivot Kapı Modelleri

Pivot kapılar ekseriyetle dış mekan kullanımlarda tercih edilmektedir. Bu noktada pivotdoor seçiminde dış yüzeyinde kullanılan malzemenin de dış mekan etkilerine karşı dayanıklı olması gerekmektedir. Kompozit pivot kapı modelleri dış etkenlere tam dayanıklı kompozit panel giydirmeleri sayesinde uzun ömürlü ve oldukça geniş bir renk skalasına sahiptir.

Pivot-Kapi-Modelleri-2023-Pivot-Door-Models-Fiyatlari-Pivot-Villa-Kapisi
Pivot-kapi-modelleri-2023-pivot-door-models-fiyatlari-pivot-villa-kapisi

Pivot Kapı

Pivot kapı, dikey bir eksende, bir mil üzerinde dönen sallanan bir kapıdır. Bu, menteşelerin kapının yanına ve bitişik duvara tutturulduğu normal menteşeli kapılardan farklıdır. Pivot kapılar özellikle Avrupa ve Amerika bölgelerinde en çok tercih edilen kapı çeşitleridir. Pivot kapılar standart menteşeler yerine, 360 derece dönebilen özel pivot menteşe sistemleri ile üretilmektedir. Pivot kapı modelleri özellikle villa kapısı olarak tercih edilmektedir. Pivot villa kapısı modelleri Avrupai çizgilerde tasarlanan lüks villa projelerini tamamlayıcı özellikleri ile son yıllarda son derece yaygın kullanılmaktadır. Villa kapısı tercihlerinde pivot villa kapısı tercih etmeyi düşünen kişiler için burada artı ve eksileri ile pivot kapıların teknik özellikleri, kullanım alanları hakkında detaylı bilgileri bulabileceğiniz yazımızı sonuna kadar okumanızı ve pivot kapı modelleri hakkında aklınıza takılan tüm soruları 0542 114 52 74 No’lu whatsapp destek hattımız üzerinden bizlere sorabilirsiniz.

 

Pivot Menteşe Nedir?

Fritsjurgens Pivot Mentese Pivot Celik Kapi Modelleri Pivot Kapi Fiyatlari Kopya
Fritsjurgens pivot menteşe pivot çelik kapı modelleri pivot kapı fiyatları kopya

Pivot menteşe sistemi, kapının altında bir pivot menteşeden ve kapının üstünde veya tavanda bir üst pivottan oluşur. Üst pivot, pivot noktasının üst tarafıdır ve pivot kapıyı tavana sabitler150 kg ile 500 kg arası kapılar

15 mm pimli 70 mm üst pivot, 150 kg ile 500 kg arasındaki daha ağır kapılar için uygundur. her FritsJurgens pivot sistemi ile birleştirilebilir.

Pivot kapıyı hangi bileşenler oluşturur?

Bir pivot kapı temel olarak her türlü tasarım ve ölçümü alabilen bir pivot paneldir . Kapı, pivot sistem, üst pivot, taban plakası ve tavan plakasından oluşmaktadır.

Eski pivot kapıların aksine, günümüz pivot kapıları dikey eksenin bir uzantısı üzerinde değil, bir pivot menteşe sistemi ve bir üst pivot üzerinde dönüyor . [ Pivot menteşe ]() sistemi, kapının alt kısmında zıvanalıdır ve üst pivot, kapının üst kısmında zıvanalıdır. Her ikisi de bitmiş kapıda görünmez.

Bu pivot menteşeler kapı içinde istenilen herhangi bir konuma yerleştirilmiştir . Bu, kapının üzerinde döndüğü dikey eksenin – iş milinin – konumunu belirler.

Pivot Kapıların Tarihi

Pivot kapının teknolojisi basittir ve yüzyıllar öncesine dayanmaktadır . Modern İran’da antik Persepolis kentinde çok erken döneme ait döner kapıların bir örneği bulunabilir. MÖ 486 ile 465 yılları arasında Ahameniş kralı Xerxes I tarafından yaptırılan büyük bir salon olan Tüm Milletler Kapısı’nda pivot kapıların çeşitli belirtileri bulundu.

Pivot Kapı Avantajı Nedir?

Bir pivot kapı, normal bir menteşeli kapıdan görsel olarak çok farklıdır . Menteşe kapının yanından 10,16 cm yerleştirildiğinde, bu 10,16 cm döner kapının ‘kuyruğunu’ oluşturur. Bu kuyruk, dışa doğru sallanan bir kapı için içe doğru, içe doğru sallanan bir kapı için dışa doğru sallanacaktır. Bu, güzel, zarif kapı hareketine izin verir.

Bir pivot kapının benzersiz kapanma hareketi

Bir pivot kapı, normal kapıların ölçülerinden sapabilir . Bir pivot kapı basitçe çok daha büyük olabilir . Geleneksel menteşeli kapılardan daha yüksek ama aynı zamanda daha geniş kapılara izin verirler. 4 metre  genişliğinde ve 7 metre yüksekliğinde pivot kapı üretimimiz vardır. Doğru, yüksek kaliteli pivot menteşe ile bunların hepsi mümkün.

Pivot kapılar her türlü ölçümü alabilir , ancak uygun pivot menteşe ile bu kapılar da sorunsuz bir şekilde çok ağır olabilir . Bu, uygulama konusunda endişelenmeden hayalinizdeki kapıyı tasarlama özgürlüğüne sahip olduğunuz anlamına gelir.

Normal bir menteşeli kapı ile, kapının tüm ağırlığı kapı çerçevesinden ‘sarkılır’. Bir pivot kapı, mili sayesinde zeminden attığı çok daha büyük ağırlıkları kolaylıkla taşıyabilir. Doğru menteşe ile döner kapınız 500 kilograma  kadar ağırlığa sahip olabilir .

Doğru tipte pivot menteşe uygulandığında, menteşeler, normal menteşeli bir kapının menteşelerinin aksine, bitmiş kapıda görünmez . Bu, dikkat dağıtıcı hiçbir şeyin olmadığı ve odak noktasının kapının tasarımında kaldığı anlamına gelir.

Pivot kapı her türlü malzemeden yapılabilir . Tek şart, ahşaptan cama ve çeliğe, mermerden bakıra kadar akla gelebilecek hemen her malzeme için mümkün olan menteşelerin kapı içerisine gömme olmasıdır.

2023-Pivot-Kapi-Modelleri-2023-Pivot-Doors-Pivot-Door-Models-Pivotdoor-Pivotkapi
2023-pivot-kapi-modelleri-2023-pivot-doors-pivot-door-models-pivotdoor-pivotkapi

Pivot Kapı Montajı Nasıl Yapılır?

Bir pivot kapı, hem iç hem de dış durumlar için sayısız yerleşim türü için uygundur. Büyük girişlerden banyo kapılarına, döner duvarlara, çift kapılara, dolap kapılarına, hatta pencerelere kadar.

Uygun döner menteşelere sahip bir döner kapının yeni ve mevcut durumlarda montajı çok kolaydır. Menteşeler kapıya entegre edildiğinde, sahada yapılacak neredeyse hiç iş kalmaz. Sadece zemin ve tavan plakaları zıvanalanmalıdır. Ardından kapı basitçe kaldırılarak yerine yerleştirilebilir.

Bir Pivot kapı nasıl kurulur

İlk olarak, pivot sistemini ve üst pivotu kapının üst ve alt kısmına monte ediyorsunuz. Yere, zemin ve tavan plakasını yerleştirirsiniz. Ardından, kapıyı kaldırarak yerine yerleştirirsiniz ve yerleştirme ve harekete ince ayar yaparsınız.

Pivot sisteminin ve üst pivotun kapıya montajı, çalıştığınız kapı malzemesine bağlı olan bir işlemdir. Doğru şekiller, bir freze kılavuzuna göre ahşap kapılardan frezelenir. Alüminyum veya çelikle çalışırken, sistemler genellikle kapı içindeki profillere takılır.

Yerinde taban plakası ve tavan plakası monte edilir. Bu plakaların yerleşimi önceden hesaplanır.

Ardından kapı yerine kaldırılır . Sistemin kapı alt tarafındaki pimi taban plakasına yerleştirilir ve üst mildeki pim yukarıya doğru döndürülerek kapının sabitlenmesi sağlanır.

Kapının yerleştirilmesinin bir kısmı , konumunu mükemmelleştirmek için kapıyı hafifçe hareket ettirmenize izin veren konumlandırmanın ayarlanmasıdır .

Pivot kapının kurulumunun son kısmı, kapının hareketinin ince ayarıdır . Yüksek kaliteli pivot menteşeler, yumuşak kapanmadan açılma, sönümleme ve kapanma hızına kadar hareketi kendi tercihlerinize göre hassas şekilde ayarlamak için çeşitli yollar sunar.

Pivot Kapi Montaj Semasi Pivot Kapi Kurulumu
Pivot kapı montaj şeması pivot kapı kurulumu

Pivot Kapı Çerçevesi Nasıl Olmalıdır?

Pivot kapılar çerçevesiz olabilir . Kapı içerisinde pivot donanım yerleşimi sayesinde kapı kasasına ihtiyaç duyulmaz. Bu, bir döner kapının iç veya dış tarafa daldırılmasını mümkün kılar. Pivot kapıların çerçevesiz yapısı, birden fazla döner kapıyı yan yana yerleştirmenize veya çift kapılar veya hatta döner duvarlar oluşturmanıza olanak tanır.

Çift Kanatlı Pivot Kapı

Pivot kapılar çift kanatlı olabilir . Kapının yerleşimine, sahip olması gereken fonksiyonlara ve kapı kasalarının uygulanıp uygulanmadığına bağlı olarak pivot kapılar tek yöne, çift yöne ve hatta 360° dönebilmektedir.

Bir pivot kapı, eller serbest bir kapı türüdür . Tabii ki, bir sürgü ve kapı kolları eklemeye karar verebilirsiniz, ancak bunlar gerekli değildir. Sağ pivot menteşe ile döner kapı bir parmak, omuz veya kalça dokunuşuyla açılıp kapatılabilir. Bu, kapıları garsonların tepsilerle gezdiği restoranlar için uygun hale getirirken, aynı zamanda el değmeden çalıştırılabildiği için çok hijyenik hale getirir.

Pivot Dış Kapı Modelleri

Pivot Dış Kapı Modelleri, büyük bir giriş yapmak için harika bir yoldur. Giriş kapısı, bir binaya girerken karşılaştığınız ilk somut unsurdur. Sonsuz tasarım olanakları nedeniyle, pivot bir giriş evin geri kalanı için dekorasyonu tamamlayıcı bir mimari unsurdur.

Pivot kapılar herhangi bir şekil ve boyutta olabilir. Çalışmak için sayısız olası malzeme var. Cam ve çelik pivot kapı, cam ve alüminyum, tam çelik veya alüminyum veya farklı bir ahşap türü girişler için popüler malzemelerdir. Bununla birlikte, bakır kaplı kapılar da popülerlik kazanıyor.

Pivot Kapı Fiyatları

Pivot kapı fiyatları normal menteşeli kapıların fiyatları ile karşılaştırıldığında daha yüksek maliyete sahiptir. Bu durumun ana nedeni ise kullanılan pivot menteşenin fiyatlarının euro bazında olması ve yaklaşık 1.000 euro gibi bir fiyata sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Daha ucuz pivot kapı modelleri piyasada bulunmakla birlikte kullanılan pivot menteşe kalite konusunda tatmin edici olmamaktadır. Boss Çelik Kapı olarak tüm pivot kapı modellerimizde FritsJurgens marka ithal 500 kg taşıma kapasiteli üst segment pivot kapı menteşesi kullanmaktayız. Pivot kapı fiyatları seçilen model ve ölçüye özel olarak hesaplanmaktadır. Boss çelik kapı üretici firma olması nedeni ile sizlere en kaliteli pivot kapı modelleri ve en uygun pivot kapı fiyatları garantisi sunmaktadır.

FritsJurgens Pivot Menteşe Özellikleri

FritsJurgens System One Pivot Menteşe

System One, FritsJurgens’in en kompakt pivot menteşesidir. Serbest salınımlı bir pivot kapı sunan tek bir pivot noktası bulunmaktadır. System One’ın sadeliği, kapı çerçeveleriyle kolayca birleştirilebilen serbest döner pivot kapılara olanak tanır. System One’ın serbest dönüşü, bu pivot menteşenin hem tek hem de çift etkili pivot kapılara uygulanabileceği anlamına gelir. System One, tutma konumları veya kendi kendine kapanma özellikleri olmadan tek bir pivot noktası olarak hareket eder. Basit, küçük, ancak geniş çapta uygulanabilir bir pivot menteşedir.

Zemin plakaları

Her FritsJurgens pivot kapı menteşesi zemin plakası zemine 8 mm monte edilmiştir. Bu, hemen hemen her zemin tipi için yeterlidir ve FritsJurgens’in menteşelerini yerden ısıtma ile birleştirmeyi mümkün kılar.

System One için iki zemin plakası tasarımı mevcuttur. Fırçalanmış paslanmaz çelikten (Seri 420) veya siyah PVD’den yuvarlak bir zemin plakası seçebilirsiniz. FritsJurgens’in zemin plakaları sert temperli çelikten yapılmıştır ve bu nedenle çizilmeye karşı tamamen dayanıklıdır.

 

 

 

Pivot Kapı Modelleri Fiyatları

Pivot Kapı Modelleri Pivot Villa Kapısı 700

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir